Олександра Кужель стала на захист територіальної громади у Піщанці

Народний депутат України від ВО «Батьківщина» Олександра Кужель звернулася до Генеральної прокуратури України та інших впливових структур з приводу ситуації з Піщанською об’єднаною територіальною громадою, яку влада силоміць намагається включити до мегагромади, що має охопити не лише весь Новомосковський район, а й частину сусідніх Дніпровського і Магдалинівського.

Відомого політика люди покликали сюди для того, щоб з її допомогою знайти шляхи виходу з непростої ситуації, яка тут склалася. Народний депутат України від Блоку Петра Порошенка, а в недалекому минулому – від Партії регіонів, Вадим Нестеренко розгорнув агітаційну діяльність, спрямовану на те, щоб створити таку мегагромаду. Але все робиться не з економічною доцільністю, не з метою дати перспективу на майбутнє вмираючим селам, а виключно з огляду на те, що контрольований нардепом агробізнес господарює і має впливи саме на цій території.

Піщанська сільська рада, головою якої протягом декількох скликань обирається Микола Мазниця, стала однією з тих, що рішуче виступили проти такої перспективи. Тут зробили економічне обґрунтування доцільності створення об’єднаної територіальної громади разом з громадами Орлівщини, Знаменівки та селища Меліоративного, а не входження до складу мегагромади.

Олександра Кужель розцінила ситуацію, що склалася у Новомосковському районі, як кричущу, адже вона є яскравим прикладом того, у які потворні форми може перетворитися ідея децентралізації, коли місцеві «князьки» намагатимуться використати її у своїх бізнесових інтересах, а не в інтересах селян.

Також Олександра Кужель заявила про те, що бере під особистий контроль хід розслідування у кримінальному провадженні про напад на депутата Меліоративної селищної ради від ВО «Батьківщина» Анастасію Копосову. Ще в січні цього року дотепер невстановлені молодики, під’їхавши на легковому автомобілі, жорстоко побили жінку, заподіявши їй важких тілесних ушкоджень, у тім числі, перелому ноги. Громадська думка однозначно це розцінила як помсту за активну позицію «батьківщинівки», яка дотепер пересувається за допомогою милиць, у відстоюванні інтересів своїх виборців. І хоч зухвалий напад на жінку викликав значний суспільний резонанс, злочин до цього часу не розкрито. Також Олександра Кужель вручила Анастасії Копосовій з нагоди її 65 - річчя привітання від лідера ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко.