Олександра Кужель взяла участь у святі з нагоди 60 - річчя Межової

Минулої суботи народний депутат України від ВО «Батьківщина» Олександра Кужель завітала до райцентру Межова на Дніпропетровщині. Тут вона взяла участь в урочистостях з нагоди 60-ї річниці з дня його заснування.

Розпочався візит Олександри Кужель, яку у цій поїздці супроводжував Герой України, засновник всесвітньовідомої агропромислової корпорації «Агро - Союз» Володимир Хорішко, із зустрічі з жителями районного центру. Також нардеп поспілкувалася з керівниками району та селища.

Самі ж урочистості відбувалися на капітально відремонтованому місцевому стадіоні, відкриття якого приурочили до такої знаменної події. Створено селище Межова у грудні 1957 року шляхом об’єднання сіл Григорівка, Кам’янка та Новослов’янка. Сама ж історія населеного пункту значно давніша. Він був заснований вихідцями з лютеранського приходу Людвігсталь ще у 1880 році як лютеранське село. А саме заселення цієї місцевості пов’язують з будівництвом залізниці Юзівка - Катеринослав, завершеним у 1884 році.

Нині Межівський район є одним з найвіддаленіших від обласного центру – Дніпра і межує з Донецькою областю.