Привітання Юлії Тимошенко до Дня Незалежності

Дорогі співвітчизники!

Нашій незалежній Україні 29 років! В історичному вимірі цей вік начебто невеликий, але вже можна робити певні висновки і підбивати перші підсумки.

У 1991-му році ми всі мріяли, що Україна стане багатою, заможною, щасливою, але більшість наших мрій та задумів досі лишаються нереалізованими. Ми шостий рік на війні. Ми переживаємо один з найтяжчих років за весь період незалежності. Ми маємо слабку економіку і незрозумілі перспективи.

Але попри всі труднощі є головне - Українська незалежна держава сталася, вистояла і пройшла і через неймовірні іспити та випробування.

І відбулося це завдяки нам – вільним громадянам незалежної України! Не президенти, не депутати й не міністри творять нову історію України, а люди. Усі ми! Ті, хто невтомно працює і переживає за власну країну, ті, хто зі зброєю в руках захищає нашу рідну Землю. Ті, хто любить Україну справжньою любов’ю. Ті, кому не байдуже.

Головна цінність і головний ресурс держави та суспільства - це громадяни нашої країни, що і є та велика й непоборна сила, про яку писав Василь Симоненко: «Народ мій є! Народ мій завжди буде! Ніхто не перекреслить мій народ».

За волю й свободу ми платимо велику ціну і свято віримо, що ці жертви не марні. Ми пам’ятаємо шевченківський наказ про те, що «у своїй хаті своя й правда, і сила, і воля» і всупереч усім проблемам неодмінно збудуємо велику, сильну, заможну, демократичну Україну!

Країну для успіху, звершень і щастя! І це буде країна вільних, гордих найкращих людей!

Зі святом!

Слава Україні!