Штаб кандидата у нардепи від «Батьківщини» обнародував факт підкупу виборців

Штаб кандидата у народні депутати України від ВО «Батьківщина» Віталія Скакуненка, який балотувався у виборчому окрузі № 38, обнародував подробиці виявленого факту підкупу виборців. Це мало місце на виборчій дільниці, розташованій у Палаці культури імені Олеся Гончара у місті Новомосковськ.

Причому було спіймане на гарячому подружжя, яке було членами дільничної виборчої комісії від ВО «Батьківщина». Таємне стало явним через необачність дружини, яка помилково скинула на мобільний телефон одного з членів команди Віталія Скакуненка фото людей, які проголосували за його опонента, на той час ще діючого нардепа від Блоку Петра Порошенка Вадима Нестеренка, і просила зробити «розрахунок» після 17-ї години. Разом з правоохоронцями було розроблено операцію з виявлення і документування такого вражаючого факту. Приблизно о 18.20 годині подружжя справді покинуло територію виборчої дільниці і сіло до авто, де йому були передані мічені купюри у сумі 3000 грн. немовби за обіцяну роботу на користь Вадима Нестеренка.

Наразі за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 статті 160 Кримінального Кодексу України (підкуп виборців), за якою передбачене покарання від 5 до 7 років позбавлення волі.