«Таємна вечеря» уряду Гройсмана

У тому, що все таємне рано чи пізно стає явним, сумніватися не доводиться. Інша справа – наскільки цей процес прискориться. В уряді Володимира Гройсмана вочевидь сподівалися, що він затягнеться на невизначений термін. Але таємне стало явним навіть не утвердившись у своїй закулісності. На Погоджувальній раді керівників парламентських фракцій та комітетів лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко прямим текстом повідомила те, що дотепер ніхто принаймні не осмислив. А саме зміст Меморандуму з Міжнародним валютним фондом, який планує підписати український уряд.

Ось основні кроки, запрограмовані цим документом:

1. Підвищити пенсійний вік.

2. Ускладнити вихід на пенсію для робітників, що працюють у важких та надважких умовах.

3. Запровадити продаж землі сільськогосподарського призначення.

4. Ще більше монополізувати банківську систему.

5. Зменшити рівень соціальних гарантій для українців, скоротивши видатки бюджету на соціальне забезпечення бідних і знедолених.

6. Ліквідувати спрощену систему оподаткування для малого бізнесу та збільшити кількість перевірок та штрафів для підприємців тощо.

Як кажуть у таких випадках, від подібного відразу піде мороз по шкірі. А тому Юлія Тимошенко на вищезгаданій Погоджувальній раді заявила вимогу партії «Батьківщина» про проведення в парламенті слухань щодо Меморандуму з МВФ, який планує підписати влада. Звітувати про це повинні прем’єр-міністр Володимир Гройсман або міністр фінансів Олександр Данилюк.