“Укроп”, “БПП” та “Опоблок” не підтримали звернення “Батьківщини” щодо газових тарифів

20 грудня Шевченківська районна рада в Дніпрі зібралася на чергову сесію, на якій мала розглянути звернення до Президента щодо скасування постанови Кабміну про підвищення цін на газ для населення.

З 42 депутатів районної ради на сесію прийшло 28. З них: 3 від “Батьківщини”, 3 від БПП, 12 від “Опозиційного блоку”, 4 від “Громадської сили”, 4 від “Укропу” та двоє позафракційних. Підтримали звернення всього 8 депутатів – фракції “Батьківщини” та “Громадської сили” в повному складі та один “опоблоківець”. Отже, рішення не було прийняте.

Не є чимось дивим позиція депутатів БПП, які не сміють заперечувати жодних ініціатив нинішньої влади, та тих представників “Укропу”, що солідаризувалися з “владною вертикаллю”. Прикметно лише, що “Опозиційний блок”, очільники якого в своїй риториці виступають захисниками соціально-економічних інтересів народу, не підтримав конкретного кроку в цьому напрямку, коли дійшло до справи.