В Кам'янському скоєно замах на депутата від «Батьківщини»

У четвер, 2 серпня, близько 15.00 в місті Кам’янському на перехресті вулиць Сачка та Москворіцької вибухнув мікроавтобус, який належить депутатові міськради від ВО «Батьківщина», директору КП «Трамвай» Віталію Чернявському.

Постраждалого доставили до реанімаційного відділення місцевої лікарні.

Найімовірніше, джерело вибуху знаходилося в салоні автомобіля. Вогонь локалізовано о 15.23, а ліквідовано о 15.26.

Віталій Чернявський відомий своєю активною волонтерською діяльністю, якою займається з перших днів війни на Донбасі. На його мікроавтобусі був логотип батальйону «Дніпро-1».

«Погляньмо на події останніх днів. У Бердянську вбивають героя АТО «Сармата», у Херсоні обливають кислотою активістку. Віталій Чернявський, як відомо, очолює Штаб національного захисту Кам’янського, дуже багато допомагає українській армії. І сьогоднішній замах на нього стоїть в одному ряду зі злочинами в Бердянську й Херсоні. Схоже, антиукраїнські сили піднімають голову по всій країні, або комусь дуже треба розгойдати ситуацію до межі напередодні президентських виборів», – так прокоментував надзвичайну подію голова Кам’янської міської парторганізації ВО «Батьківщина» Олександр Плахотнік.

Він заявив, що «Батьківщина» наполягатиме на проведенні ретельного розслідування замаху на однопартійця й вимагатиме притягнути винних до найсуворішої відповідальності.

Міський портал «Кам’янське» незадовго до вибуху опублікував інтерв’ю з Віталієм Чернявським під промовистим заголовком «Своїх переконань змінювати намірів не маю».

«Війна мене багато чого навчила. І головне – не брехати людям, не прикривати гаслами бездіяльність. Перемога дається в боротьбі», – наголосив Віталій Чернявський, зазначивши, що членом «Батьківщини» він став 2004 року, коли брав участь ще в першому Майдані.