Вадим Івченко про «ринок» від «слуг народу»: «Таких правил гри ніде у світі немає»

Народний депутат України Вадим Івченко розповів про початок збору підписів за проведення всеукраїнського референдуму з приводу продажу української землі на пресконференції в Дніпрі.

Як повідомив нардеп, фракція «Батьківщина» не лише подала численні правки до законопроектів, що стосуються торгівлі українською землею, а й підготувала законопроекти свої.

Вадим Івченко наголосив на тому, що майже 70 відсотків українців проти вільної торгівлі нашою землею, а тому це питання має вирішувати весь народ на всеукраїнському референдумі.

«Те, що сьогодні пропонується, це велику кількість гектарів передати в одні руки… Фермер з фермером за такої постановки питання конкурувати між собою не будуть. Таких правил гри ніде у світі немає», - зазначив нардеп.

Вадим Івченко розповів про те, як ведеться підготовчий процес, а саме реєстрація ініціативних групи для збору підписів в регіонах. При цьому повідомив, що депутати обласних, районних, міських, сільських рад по всій країні провели понад 300 позачергових сесій, під час яких ухвалили звернення до президента з вимогою зняти з розгляду законопроекти про розпродаж землі та провести всеукраїнський референдум.

«Наша партія вже має достатній досвід у подібного роду ініціативах. Ми рішуче налаштовані і нас не зупинити!» - запевнив Вадим Івченко.

Голова Дніпровської міської «Батьківщини» Мгер Куюмчян, який також взяв участь у пресконференції, заявив про повну готовність партійців до такої роботи. При цьому він нагадав про активну спробу влади запровадити ринок вільної торгівлі українською землею ще у 2017 році.

«Тоді тільки в Дніпрі ми зібрали близько 250 тисяч підписів проти цього», - зазначив Мгер Куюмчян.