Вільногірські батьківщинці домоглися усунення з посади міського голови

Сесія Вільногірської міської ради ухвалила рішення про дострокове припинення повноважень міського голови Віталія Федоренка. Це було зроблено на підставі звернення до колег - депутатів лідера фракції «Батьківщини» Валерія Денисюка.

- Головною підставою для такого мого звернення стало те, що у нашому місті було затверджено нову структуру житлово - комунального господарства, яка повинна була мінімізувати витрати на сплату податків та утримання адміністративного апарату, тобто, підняти якість надаваних послуг без залучення додаткових коштів, - зазначає Валерій Денисюк. – Але з легкої руки міського голови у Вільногірську тишком-нишком відродили схему стару, коли замість приватних підприємців, чия робота є незрівнянно дешевшою, знову повиникали так звані фірми - прокладки, які нерідко укладали угоди на надання послуг у сфері житлово - комунального господарства з тими ж підприємцями, але вже з непомірним зростанням їх вартості.

Звернення батьківщинців знайшло підтримку у депутатів, які проголосували за дострокове припинення повноважень міського голови.

Тим часом Валерій Денисюк від імені депутатської фракції батьківщинців вже звернувся до керівника Адміністрації Президента України, Генерального прокурора, міністра внутрішніх справ та інших високопосадовців з приводу існування у місті «класичної корупційної схеми» у сфері житлово - комунального господарства. Відповідну заяву про кримінальне правопорушення у цій царині скеровано і до міського відділу міліції.