Вільногірські батьківщинці взяли під контроль розслідування пострілів у день виборів

У день виборів Президента України 25 травня близько 3-ї години дня до міліції надійшло анонімне повідомлення про те, що в районі складів чорнозему біля Вільногірського гірничо-металургійного комбінату чути постріли.

Перевірити інформацію виїхали працівники карного розшуку, спеціального батальйону міліції та Управління Служби Безпеки України  у Дніпропетровській області. Повідомлення підтвердилося – за монтажним майданчиком було виявлено автомобіль, а поряд з ним - 4-х місцевих жителів віком від 27 до 37 років, один з яких виявився раніше засудженим.

Тут же на землі лежали автомат, пістолет та 33 гільзи. У ході подальшого огляду в багажнику автомобіля було виявлено та вилучено ще один автомат та шість магазинів до нього без патронів. Крім цього, в салоні виявили два дульних тормоза-компенсатора для стрільби холостими патронами, холості і травматичні патрони та 25 тис. гривень.

За цим фактом наразі відкрито кримінальне провадження, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Зловмисникам загрожує позбавлення волі строком від 3 до 7 років.

Як повідомив голова Вільногірської міської організації ВО «Батьківщина» Валерій Денисюк, вони розслідування всіх обставин цього кримінального правопорушення взяли під свій контроль. Це пояснюється відсутністю довіри до місцевих правоохоронців, оскільки подібними діяннями четвірка зловмисників відзначалася неодноразово, але все їм сходило з рук.

Наразі затримані для свого захисту задіяли відомих адвокатів з Дніпропетровська, що є свідченням наявності у них високих покровителів.