Я не звик стояти осторонь суспільно-політичних подій у країні. Звіт депутата обласної ради Віктора Дубовика.

Як відомо, робота депутата не обмежується відвідуванням сесій чи засідань комісій. Обираючи мене до Дніпропетровської обласної ради, люди сподівалися на конкретну допомогу у вирішенні тих чи інших питань. І, в межах своєї компетенції, я завжди допомагаю їм. Коли ділом, а коли – словом і порадою.
Перш за все, обов’язком депутата є представлення інтересів громади. Мій виборчий округ – територія Васильківського району. Як людина місцева, знаю всі проблеми району та його мешканців. В даний час проблем надто багато. Але я працюю для покращенням життя виборців, над виконанням своєї перевиборчої програми.
Ми маємо дружну і одну з найбільших в області команду районних депутатів від ВО «Батьківщина», яка добросовісно працює. Голова районної організації ВО «Батьківщина», депутат районної ради Тетяна Яковлева – завжди серед людей. Поряд з нею – Марина Мальцева, Ірина Куценко, Олександр Яковлєв. Надзвичайно ініціативні, активні і уважні до людей, вони мають на своєму рахунку багато добрих справ.
Постійно, щоп’ятниці, ми, депутати - батьківщинці, проводимо прийоми громадян, як у громадській приймальні, так і виїзні. Щоденно працює моя громадська приймальня. Кожен місяць проводжу прийом особисто, я завжди відкритий до спілкування.

Співпрацюємо і з головою Васильківської районної ради Тетяною Мозговою. Вона - теж наш однопартієць.
У Васильківському районі, проблеми, здебільшого, такі ж, як і в інших сільських населених пунктах. Це - безробіття, незадовільний стан доріг, несправедливі тарифи на комунальні послуги, необхідність ремонту ФАПів і шкіл.
В зв’язку з незабезпеченістю коштами сільської медицини я, разом з фермерами району та сільськими радами, організували транспорт для підвозу медичних працівників у віддалені населені пункти для проведення профоглядів та надання належного медичного обслуговування.
Добре знаю і про велику проблему району - це нестача молодих спеціалістів лікарів. За мого сприяння з обласної ради виділено 4 млн. грн для ремонту та переобладнання колишньої молочної кухні під житло для молодих спеціалістів, а це - 7 двокімнатних та 3 однокімнатні квартири.

Також за кошти обласного бюджету придбано будівельні матеріали, кондиціонери та замінено вікна у КЗ Васильківський ЦПМСД. Замінено вікна в кабінеті ендокринних захворювань КЗ «Васильківська центральна районна лікарня». Придбано та замінено вікна у Вербівському сільському Будинку культури. Придбано пральну машину та господарчі товари для КЗ Васильківський ЦПМСД, господарчих товари - для Комунального територіального центру соціального обслуговування.
Надано матеріальну допомогу Покровському ЦПМСД на проведення поточного ремонту Покровської АЗПСМ.
Мешканці району отримують безкоштовну юридичну допомогу.
Останнім часом мною надано допомогу на лікування 64 – ох виборців, у тому числі – 5 колишніх воїнів АТО. Матеріальна допомога на лікування надана п»ятнадцятьом мешканцям Покровського району.
Разом з медиками районної лікарні вдалося підняти на ноги нашого земляка Олега Ольховика, який півтора року боронив рідну землю на сході, а демобілізувавшись – тяжко захворів.
Достатню увагу я надавав підтримці дитячих закладів на окрузі. Так, виділено кошти на придбання та облаштування дитячих майданчиків у Новогригорівському НВК та Дубовиківській СЗШ.

Для Васильківського НВК№3 придбали будівельні матеріали та замінили там двері. Новий принтер тепер є у Новогригорівському НВК, мультимедійний проектор - у КЗ ДНЗ «Зернятко», посуд - Васильківському НВК №1 та Васильківській СЗШ №2. Придбано господарчі товари для Васильківського НВК №3, Дубовиківської СЗШ, Письменської СЗШ.
Разом з колегами ми допомагаємо нашим героям - захисникам. Васильківці небайдужі до подій, що зараз відбуваються у країні. З перших же днів військових дій у Донецьку і Луганську, люди підключилися до волонтерської роботи, прийняли рішення, допомагати відстоювати територіальну цілісність нашої країни, настільки вистачить сил. Адже в зоні АТО воюють і наші земляки, люди, за яких ми щодня молимося.
Тож завжди організовую харчування для воїнів АТО, які їдуть на передову через територію нашого району.
Розумію, що наша підтримка і допомога потрібна переселенцям зі сходу країни. По можливості, намагаюся допомагати. Наприклад, матеріальну допомогу від депутата отримали 70 дітей сімей переселенців з Горлівки.

Також я надав грошову допомогу Тетяні Пісчаній з Великоолександрівки – чемпіонці України з гирьового спорту для поїздки на Чемпіонат Європи, що відбувся у Португалії. Тетяна перемогла в номінації Чемпіонату світу серед студентів та Чемпіонату Європи.
Відносно адміністративної реформи, що відбувається в межах децентралізації - проводжу роботу щодо збереження території Васильківського району. Тут створено Васильківську територіальну громаду.
Тісно співпрацюємо з депутатом обласної ради від ВО «Батьківщина» Володимиром Хорішко – наші виборчі округи знаходяться поруч. Проводимо спільні зустрічі з виборцями, обговорюємо проблемні питання, над якими слід працювати.
Також неодноразово на округ приїздили депутатом обласної ради від ВО «Батьківщина» Мгер Куюмчан – заступник голови обласної ради, Антоніна Ульяхіна – голова фракції «Батьківщина» у обласній раді, Андрій Козар.
Сподіваюсь, залишу добру пам»ять про себе серед земляків. Як говорять, всю душу я вклав у будівництво нових об»єктів у селі Дубовики. Останнім часом за мої власні кошти тут побудовані нові приміщення для бібліотеки, фельдшерського пункту, «Укрпошти». Встановлені дитячий ігровий та спортивний майданчики. Діє сільський храм, де отець Сергій з прихожанами відроджують духовні традиції нашого народу.
Крім насущних політичних та економічних питань, людей зараз хвилює стан справ на селі, адже саме тут створюється продовольча безпека держави.

Агропромисловий комплекс країни виконує дуже вагому роль, як невід’ємна частина її економічного потенціалу. І велике значення у досягненнях аграріїв має праця кожного конкретного фермерського господарства, кожного селянина.
Як керівник селянського фермерського господарства «Україна 2000», вважаю, що державна підтримка сімейних фермерських господарств повинна бути одним з пріоритетів державної політики щодо розвитку сільського господарства в Україні.
Треба почути думки фермерів та приватних землевласників, їх пропозиції, треба працювати над потрібними аграріям законами та контролювати їх виконання.
Проблеми на селі ясні для мене, як аграрія. Зустрічі з виборцями підтверджують, що мої думки та думки сільських жителів - однакові.
Як голова постійної Комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу та соціального розвитку села, у складі делегації аграріїв Дніпропетровщини я відвідав Білорусію. Метою візиту було визначено проведення спільних зустрічей по обміну досвідом та налагодження бізнес-контактів.
Головний акцент білоруські аграрії роблять на запровадження стандартів передових світових технологій і в рослинництві, і в тваринництві, що дозволяє постійно збільшувати обсяги виробництва продукції, яка відповідає світовим стандартам якості.

Наші аграрії ознайомились з роботою декількох провідних аграрних підприємств з метою обміну досвідом та налагодження бізнес – контактів у сфері сільськогосподарського виробництва.
Набутий під час зустрічей у Білорусії досвід в удосконаленні організації виробництва сільськогосподарської продукції та її переробки з метою підвищення доданої вартості та подальшої реалізації у вигляді продуктів харчування, може бути успішно застосований на Дніпропетровщині. Налагодження співпраці у забезпеченні якісного дотримання технологій рослинництва з застосуванням мінеральних добрив Білоруського виробництва – це реальна перспектива задля підвищення урожайності зернової групи та збалансованості її собівартості.
Багато питань з депутатами розглядаємо під час засідань постійної Комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу та соціального розвитку села. Звичайно, перш за все, захищаємо фермерів, приватних землевласників та власників особистих селянських господарств Дніпропетровської області. Роботи для покращення ситуації на селі багато. Це і подолання бідності, забезпечення селян робочими місцями, юридичний та всілякий захист фермерів.

Звичайно, далеко не все у компетенції депутатів обласної ради. Але ми повинні дійти до кожного району, до кожного села і спільно вибудувати стратегію подальшого розвитку агропромислового комплексу в нових політичних і економічних реаліях. Я не звик стояти осторонь суспільно-політичних подій у країні.
Впевнений, що ми об’єднаємо наші думки і пропозиції щодо єдиної аграрної стратегії та чіткої взаємодії між адміністративними органами, наукою і сільгоспвиробниками. Це дозволить забезпечити реалізацію державної аграрної політики, розроблення та виконання регіональних інноваційно-інвестиційних та інших програм, подальший розвиток галузей агропромислового виробництва.

«Батьківщина» - патріотична політична сила, наші виборці це знають. Ми виступаємо за цілісність нашої держави, її суверенність. Зараз головна задача для всіх - повернути мир. Щоб мир залишився у нас в стратегічній перспективі і більше ніхто і ніколи не міг зазіхнути на нашу територію, щоб Україна була сильною, щасливою і мирною.

Віктор Дубовик, голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу та соціального розвитку села.