Юлія Тимошенко 3 червня відвідала Дніпропетровщину

3 червня голова Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина», народний депутат України Юлія Тимошенко побувала в агрохолдингу «Агро - Союз» в селі Майському Синельниківського району. Тут вона провела прес-конференцію для журналістів та взяла участь у форумі аграріїв. На велелюдне зібрання з’їхалися жителі Синельниківського, Васильківського, Петропавлівського, Покровського та Межівського районів. І хоч не всі вони є фермерами чи безпосередньо задіяними у сфері сільгоспвиробництва, тема торгівлі українською землею однаково турбує всіх.

Юлія Тимошенко повідомила, що команда «Батьківщини» має намір відвідати всі регіони України з тим, щоб поінформувати громадян щодо наміру української влади відкрити продаж сільськогосподарської землі, а також в межах Всенародного референдуму організувати збір підписів українців проти такої ініціативи влади.

«Ми вирішили, що піднімемо всю українську націю і зберемо понад 10 млн. підписів громадян України проти продажу сільськогосподарської землі. А тому команда «Батьківщина» має намір завітати у всі регіони України для того, щоб підняти людей на збір підписів і захисту майбутнього країни, та розповісти людям правду про «переваги» продажу сільськогосподарської землі», – по зазначила Юлія Тимошенко на прес-конференції.

Лідер «Батьківщини» повідомила, що вона завітала до відомого не лише Україні підприємства «Агро - Союз» тому, що «тут знають, як цінувати кожен квадратний сантиметр української землі і побудувати найбільш успішне аграрне підприємство європейського типу».

«Наше завдання – зберегти землю, вивчити досвід таких унікальних господарств, зробити всю систему сприяння та забезпечення систем аграрного комплексу, і отримати заможну і процвітаючу країну із мінімум 2,5 тис. фермерських господарств», – наголосила Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» наголосила на тому, що вся країна має об’єднатися для того, щоб протистояти прагненню влади вже зараз дозволити продавати сільськогосподарську землю.

«Мета у нас чітка – нам треба об’єднати українську націю, щоб захистити українську сільськогосподарську землю», – підсумувала Юлія Тимошенко.

Лідер фракції «Батьківщина» у Верховній Раді України також приділила увагу тому, як влада проводить пенсійну і медичну реформи, які насправді спрямовані не на покращення становища українських громадян, а призведуть до запровадження платної медицини для населення та фактичного підвищення віку громадян для виходу на пенсію.

«Медична реформа не є реформою. Адже у системі охорони здоров’я передбачено на 30% скорочення закладів охорони здоров’я, на 30-40% скорочення медичних працівників, а головне – це припинення державного фінансування закладів охорони здоров’я і перехід на 100% платну медицину. Тобто, для абсолютного зубожілого українського народу вони хочуть запровадити платну медицину!», – наголосила Юлія Тимошенко.

При цьому політик привернула увагу і до того, що запропонована медична реформа фактично передбачатиме і перегляд вартості медичних послуг відповідно до європейських цін. Для більшості українців, 60 відсотків яких, за даними ООН, перебувають за межею бідності, це стане справжньою катастрофою.

Також Юлія Тимошенко розкритикувала і так звану пенсійну реформу, коли під прикриттям підвищення пенсій фактично запроваджують для українських громадян підвищення віку виходу на пенсію.

«Страшну і нищівну для пенсіонерів реформу прикривають підвищенням пенсій на копійки. Ця реформа передбачає, що люди не зможуть вийти на пенсію, поки у них не буде 35 років стажу, що означає приховане збільшення віку виходу на пенсію, і людям доведеться працювати до 63-65 років, щоб вийти на пенсію», – сказала вона.

Політик привернула увагу і до того, що пенсійна реформа передбачає ще й скасування пільг тим пенсіонерам, які працювали у бюджетній галузі і на шкідливих виробництвах.

«Треба всіх тих, хто зараз очолює владу, негайно звільняти із займаних посад і робити перевибори. Країна ще жива, і поставити її на ноги можливо. Тому не треба втрачати надію, а треба боротися, перемагати і будувати країну правильно», – підсумувала Юлія Тимошенко.