Юлія Тимошенко: «Батьківщина» ніколи не була і не буде в опозиції до власної країни»

На цьому лідер партії наголосила під час прямого ефіру на телеканалі 1+1.

Юлія Тимошенко відзначила, що нова влада має унікальний шанс втілити в життя стратегію, викладену в програмі «Батьківщини» «Новий курс України», в життя. Для цього потрібно не розпродавати національне надбання за безцінь, а використовувати його для розвитку країни, наголосила політик.

Юлія Тимошенко занепокоєна тим, що замість цього уряд і парламентська більшість із наполегливістю, гідною кращого застосування, форсують розпродаж земель сільськогосподарського призначення, об’єктів національної інфраструктури та стратегічних підприємств, зокрема оборонних. Це не стратегія розвитку, це сценарій колонізації України, наголосила вона.

«Батьківщина» ніколи не була і не буде в опозиції до власної країни, ми підтримуємо всі кроки, спрямовані на розвиток і зміцнення нашої держави, але ми не будемо мовчати, якщо бачимо помилки влади, які завдають шкоди інтересам України та українців», – заявила Голова партії, висловивши надію на те, що в президента ще є шанс зупинити негативний сценарій і стати на захист національних інтересів.

Вона закликала керівника держави негайно відкликати законопроєкт про розпродаж землі, накласти вето на закони про розпродаж стратегічної власності та не дати позбавити Україну її газотранспортної системи.