Юлія Тимошенко: «Батьківщина» отримала беззаперечну перемогу на виборах до об’єднаних територіальних громад (ОТГ)

Партія «Батьківщина» посіла абсолютне перше місце на виборах до 47 об’єднаних територіальних громад, які відбулися 30 квітня цього року.

Про це повідомила лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко на прес-конференції у Києві.

За попередніми підрахунками, кандидати від партії «Батьківщина» отримали 24.1% голосів виборців. На другому місці – Блок Петра Порошенка «Солідарність» (15%), на третьому – Аграрна партія (9.9%). Четверте місце здобув «Укроп» (9.3%), п’яте – «Наш край» (9%).

Юлія Тимошенко подякувала всім українцям, які брали участь у виборах 30 квітня, за підтримку партії «Батьківщина», за те, що «вони дійсно покладаються на нашу команду в наведенні порядку і в країні, і в ОТГ». Вона також звернула увагу на те, що владний адмінресурс був включений по всій вертикалі, кандидатів примушували виходити з «Батьківщини» і балотуватися від провладних партій.

На Дніпропетровщині 30 квітня жодних виборів не відбувалося. Під час попередніх голосувань, які проходили минулого року, «батьківщинівці» отримали у понад три рази більше місць у виборних органах територіальних громад області, аніж їхні найближчі опоненти з інших політичних сил.