Юлія Тимошенко - лідер довіри українців

Уже тривалий час у різноманітних рейтингах політичних партій першість тримає ВО «Батьківщина». Лідер цієї політичної сили Юлія Тимошенко також регулярно посідає першу позицію щодо президентських уподобань громадськості. Навіть більше, соціологи раз у раз стверджують, що саме Тимошенко здатна з неабияким відривом перемогти в другому турі виборів президента України чинного главу держави. Та нині політика в принципі назвали лідером довіри українців. Про це свідчать

дані опитування, проведеного Центром «Соціальний моніторинг», Українським інститутом соціальних досліджень

ім. О. Яременка та Інститутом аналізу та прогнозування.

Як з’ясувалося, лідеру ВО «Батьківщина» довіряють 25,4%

респондентів. На другому місці за рівнем довіри українців опи-

нився Анатолій Гриценко («Громадянська позиція») — 22,9%.

Далі йдуть: Олег Ляшко (РПЛ) — 21,8%; Вадим Рабінович («За

життя») — 21,4%; президент Петро Порошенко — 21,3%; мер

Львова Андрій Садовий («Самопоміч») — 20,1%; прем’єр Володимир Гройсман — 18,4%; Юрій Бойко («Опозиційний блок») — 18,3%... Найменше українці довіряють екс-прем’єрові Арсенію

Яценюку — 7,4%.

До речі, згідно з результатами дослідження, якби вибори

до Верховної Ради України відбувалися найближчої неділі, то

участь у голосуванні взяли б 66,7% українців, не голосували

б 28%, вагаються із відповіддю — 5,3%.

Респондентів також запитали, за кого б вони віддали свій

голос, якби наступної неділі відбувалися вибори президента України. 13,6% тих, хто піде на виборчі дільниці, підтримають лідера «Батьківщини» Юлію Тимошенко. 11,5% нададуть

перевагу чинному президентові Петру Порошенку. 8,9%

поставлять «так» напроти імені депутата від «Опозиційного

блоку» Юрія Бойка. Стільки ж проголосують за голову партії

«За життя» Вадима Рабіновича. 8,2% голосів може отримати го ловний «радикал» Олег Ляшко. Далі йдуть: Анатолій Грицен ко («Громадянська позиція») — 6,3%, Андрій Садовий («Самопоміч») — 4,5%, Олег Тягнибок («Свобода») — 3,6%.

Згідно тих же опитувань, якби вибори до Верховної Ради відбулися наступної неділі, то за Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»

проголосували б 13,5% опитуваних. Партія «Блок Петра Поро-

шенка «Солідарність» набрала б 10% голосів виборців. Партія

«За життя» — 9,1%, «Опозиційний блок» — 8,6%, Радикальна партія — 7,9%, «Громадянська позиція» — 5%. Цікаво, що представлена нині в парламенті «Самопоміч» набирає лише 4,3% підтримки. А партія «Народний фронт», яка входить до так званої коаліції, вперше взагалі не увійшла до рейтингу. Тож прохідний бар’єр долають лише шість політичних партій. До речі, аналогічне опитування, проведене соціологічною групою «Рейтинг» кілька місяців тому, свідчило, що до Верховної Ради дев’ятого скликання можуть потрапити вісім політич-