Юлія Тимошенко назвала освіту пріоритетом Нового курсу України

Виховання, освіта та наука є пріоритетом Нового курсу України.

Про це лідер партії «Батьківщина» і кандидат у президенти України Юлія Тимошенко заявила під час зустрічі зі студентами Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя.

Політик запевнила, що в Україні буде застосована така освітня модель, якою норматив видатків на освіту (на базовому, професійно-технічному, вищому рівнях) визначатиметься на кожну дитину. На переконання Юлії Тимошенко, цей норматив має встановлюватись на рівні європейських стандартів.

Лідер «Батьківщини» також звернула увагу на те, що невід’ємною частиною Нового курсу України стане і молодіжна політика. Покращити умови життя і роботи молоді допоможе забезпечення їх робочими місцями (буде зменшено податки для всіх, хто братиме молодих спеціалістів на роботу), якісним житлом, розвиненою інфраструктурою та збільшенням допомоги при народженні дитини. Після перемоги на виборах нова влада запровадить програму довгострокового банківського мікрокредитування молоді для створення мікробізнесу. Кредит буде надаватися під спеціальне страхування без застави і лише під 3%.