Юлія Тимошенко: послання президента - позиція стороннього спостерігача в якого все добре, а не голови держави

У щорічному посланні Президента України, яке він виголосив у Верховній Раді, голова держави проявив себе як сторонній спостерігач за подіями, що відбувалися в Україні впродовж останніх років.

Про це заявила лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко у прямому ефірі телеканалу «NewsOne». На її думку, «президент говорить так, наче він з космосу спостерігає, наче він тут ні при чому».

Юлія Тимошенко підкреслила, що президент говорив як людина, яка ні за що не відповідає. А найгірше те, що замість оголошення стратегії для держави, була оголошена стратегія його приватного бізнесу.

Лідер партії "Батьківщина" зауважила, що голова держави у парламенті сказав знакові речі: недовір’я людей до державних інституцій переростає в глибинну апатію й агресію. Але жодного слова не сказав про те, що дана ситуація є результатом "144 реформ, які проводить влада". Зневіра, апатія й агресія і є наслідком і оцінкою українців нинішніх реформ від влади.

Юлія Тимошенко розкритикувала президента за намагання запровадити розпродаж сільськогосподарської землі та проведення приватизації стратегічних об’єктів, адже «він хоче брати участь у цьому дешевому розпродажі стратегічної власності».

Лідер «Батьківщини» також нагадала про свій заклик провести в Верховній Раді стратегічну нараду керівництва країни, лідерів парламентських фракцій та позапарламентських демократичних партій для обговорення трагічної економічної ситуації в Україні та вироблення стратегії виведення держави з кризи. І висловила жаль, що «жоден лідер фракції не відповів, президент пропустив все повз вуха, уряд і прем’єр теж не почули цієї пропозиції».