Юлія Тимошенко провела прес-конференцію в Дніпрі

Прес-конференцію на тему «Нова тарифна війна проти власного народу» провела сьогодні в Дніпрі лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко.

«Сьогодні в Україні склалася така ситуація, коли після оплати комунальних послуг люди не можуть купити собі ні одяг, ні ліки, ні навіть забезпечити нормальне харчування. Так важко, як зараз, українці ще ніколи не жили. 28 березня Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг завдала нового удару по кожній родині. Була встановлена фіксована щомісячна плата за підключення до газової мережі України. Виходить, що з людей будуть брати гроші за те, що їх підключили до мереж багато років назад. Тепер кожна сім'я платитиме від 50 до 136 гривень на місяць за те, що вже плата взята з вартості транспортних послуг. В цілому по країні цей збір складе 12 мільярдів гривень за рік », - наголосила Юлія Тимошенко.

За такої ситуації лідер ВО «Батьківщина» закликала місцеві ради збирати позачергові сесії, щоб домогтися скасування «абонентської плати» за газ
«Ми звертаємося до глав усіх сільрад, районних, обласних адміністрацій і міст збирати позачергові сесії і звертатися до Президента України, щоб терміново скасувати так звану абонентську плату за газ. У терміновому порядку вимагайте звільнення глави Національної комісії з регулювання енергетики та комунальних послуг. А якщо керівництво країни на це не відреагує, тоді потрібно вимагати відставки Уряду. Показати рішучість самоврядування - зараз обов'язок місцевих рад», - сказала вона.