Юлія Тимошенко провела зустрічі з виборцями в містах Дніпропетровської області

Кандидат у Президенти України Юлія Тимошенко 5 та 6 лютого перебувала на Дніпропетровщині. В перший день візиту вона взяла участь у велелюдному мітингу на Фестивальному причалі в обласному центрі і, таким чином, розпочала свій великий передвиборний тур по країні саме з рідного міста.

Зустрітися з лідером «Батьківщини» прийшло до 15 000 людей. Виступаючи перед земляками, Юлія Тимошенко назвала 2019 рік вирішальним. Вона заявила, що йде перемагати, і пообіцяла, що її команда вже на наступний день після виборів розпочне втілення плану корінних змін в інтересах українців.

Саме для цього разом з групою кращих вітчизняних фахівців розроблена стратегія розвитку країни - «Новий курс». Він передбачатиме зміни в усіх сферах життя суспільства.

Лідер «Батьківщини» зазначила, що нова влада спрямує український газ на потреби населення і знизить його вартість для громадян як мінімум удвічі. Тимошенко продемонструвала платіжки, які їй передали обурені громадяни. Вона повідомила, що вже незабаром після перемоги на виборах повернеться на цю ж площу, щоб відзвітувати про зроблене і покаже нові квитанції. «Коли я говорю, я точно знаю, що ми це зробимо», - заявила Юлія Тимошенко.

Коментуючи популярне серед громадськості про довіру до слів політиків, лідер "Батьківщини" нагадала, що за півроку після виборів Президента мають відбутися парламентські, отже, результати названих змін народ має побачити вже в цей час.

Розповідаючи про зміст «Нового курсу» вона також зазначила, що він передбачає введення іпотечного кредитування без першого внеску і під 3-4% річних, щоб кожна молода родина мала змогу придбати житло, збільшення допомоги при народженні дітей та впровадження медичного страхування, щоб гарантувати всім українцям доступне і якісне лікування. Юлія Тимошенко також сказала, що її найбільшою мрією є встановлення миру, і цей мир буде тільки переможним. Лідер «Батьківщини» зазначила, що Крим і Донбас були, є і будуть українськими і обов'язково повернуться до нашої країни.
Підтримати кандидата в президенти Юлію Тимошенко завітав Герой України Володимир Хорішко, який вручив їй ікону Ангела - охоронця.

Наступного дня, на мітингу в Марганці, де зібралося декілька тисяч людей, Юлія Тимошенко заявила що одним із перших кроків нового президента стане запровадження в Україні персоніфікованої системи пенсійного забезпечення.

Як розповіла лідер «Батьківщини», у регіонах на зустріч з нею люди приходять з виписками про розмір пенсії, яка є нижчою, ніж нарахування у платіжках за комунальні послуги.

«Людям нема вже за що жити», – сказала вона.

За словами Юлії Тимошенко, проведена владою пенсійна реформа мала тільки одну мету – скорочення видатків бюджету на утримання пенсіонерів: «Це ще один елемент винищення українського народу». До того ж, обурилася політик, так звана реформа збільшила пенсійний вік. «Ми порахували і з’ясувалося, що пенсійні внески людини за все життя, коли вона працювала, втричі більші, ніж те, що людина отримала потім на пенсії. Втричі більше перераховано! Чому така система працює? Тому що на людях звикли заощаджувати, на людях звикли заробляти», – наголосила політик.

Кандидат у Президенти переконана: українці, які працювали по 30-50 років, які побудували нам країну, заслуговують на інше ставлення.

Саме тому після виборів в Україні буде запроваджена персоніфікована пенсійна система, яка діє в усіх успішних країнах світу. Вона передбачатиме, що з першого дня роботи для кожної людини у державному банку відкриватиметься приватний рахунок, на який відправлятимуться пенсійні внески. Протягом усього життя громадяни отримуватимуть нарахування депозитних відсотків на ці внески, і коли людина виходить на пенсію, вона знатиме, скільки вона має коштів на рахунку, і зможе розпоряджатися цими грошима, зазначила Тимошенко.

Завершився дводенний візит Юлії Тимошенко на рідну Дніпропетровщину в Нікополі, 6 лютого.

На зустрічі з колективом Нікопольського заводу феросплавів та ветеранськими громадськими організаціями Юлія Тимошенко наголосила на тому, що розвиток вітчизняного гірничо-металургійного комплексу має базуватися на розширенні внутрішнього ринку, доступних кредитах та загальному зростанні рівня доходів українців.

Як зауважила лідер «Батьківщини», на гірничо-металургійному комплексі тримається значна частина вітчизняної економіки. Але для того, щоб реалізувати колосальний потенціал розвитку, який має ця галузь, потрібно розширювати внутрішній ринок для продукції вітчизняних металургійних заводів. Україна не має залежати виключно від експорту сировини та металопрокату.

«Якщо ми почнемо потужно розвивати будівництво, ми можемо будувати сильні інфраструктурні проекти. І це дасть можливість створити внутрішній ринок для  продукції металургійних заводів. Ми побудуємо ринок збуту в Україні і він буде кращим, ніж у світі, де ми торгуємо з маленькою маржею», – сказала вона.

Для модернізації галузі потрібні також кредитні ресурси – під 3%, як у цивілізованому світі, а не під 20%, як є сьогодні в Україні.

Лідер «Батьківщини» також нагадала, що за часи її прем’єрства (2009 рік), коли спалахнула світова фінансова криза і зовнішні ринки почали закриватися, вона разом з представниками гірничо-металургійних комбінатів виробила спільну стратегію дій, яка не дала в той тяжкий час зупинити розвиток галузі.