Юлія Тимошенко закликала опозиційні проєвропейські сили для порятунку України

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко закликала опозиційні проєвропейські сили об’єднатися для порятунку України, бо інакше "країна буде поглинута мафією, яка прийшла на крові людей, які загинули на Майдані". Про це вона заявила на засіданні Погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій та комітетів.

Юлія Тимошенко назвала найвищою межею цинізму влади те, що влада, прикриваючись словами про Майдан, зберігає ще гіршу якість управління країною, ще більш корумповану, ще нахабнішу, ніж це було в часи Януковича.

«Це і є ті зобов’язання, які ви брали на Майдані? Та ви не просто все розтоптали і все перекреслили, ви відкинули країну на 20 років назад! Хто дає вам право, вимагаючи санкцій від західного світу, самим заробляти на війні криваві гроші? І скільки треба мати цинізму, щоб все це видавати як реформи і як зміни?», - наголосила Юлія Тимошенко.

Лідер партії «Батьківщина» зазначила, що фракція вимагає негайно зареєструвати проект постанови про відставку прем’єр-міністра Володимира Гройсмана і нагадала, що керівництво парламенту відмовилось реєструвати відповідну постанову.

Юлія Тимошенко наголосила, що у випадку, якщо постанова не буде зареєстрована, "Батьківщина" звернеться із заявою про злочин щодо перевищення посадових повноважень як керівництвом Секретаріату парламенту, яке не реєструє постанову, так і головою ВР, який дає команду не реєструвати.

Коментуючи ініціативу представників Радикальної партії щодо передачі Криму в оренду на 50 років Російській Федерації, Юлія Тимошенко зазначила, що категорично не поділяє таку позицію депутатів Радикальної партії і вважає її актом легалізації війни та окупації. Також вона підкреслила, що будь-які заяви про легалізацію документів неіснуючих республік ОРДЛО - це дії всупереч усім зусиллям, спрямованим на повернення Донбасу і Криму Україні.