З’їзд партії «Батьківщина» відбувся у Києві

У понеділок, 10 червня, у Києві пройшов XIV з’їзд партії ВО «Батьківщина».

Першою учасників заходу привітала лідер партії Юлія Тимошенко. Вона наголосила: її команда дійсно готова піднімати та відроджувати Україну.

За її словами, країна змінилась докорінно після президентських виборів.

«Країна стала іншою з одної причини – українці сказали «Досить!» Ми всі реально хочемо змін», – заявила вона.

Юлія Тимошенко також звернула увагу на те, що сьогодні вкрай важливо, щоб не тільки прізвища змінились в парламенті, «а щоб реально відбувся злам старої системи, щоб люди відчули, що вони стали жити краще».
На з’їзді було представлено першу п’ятірку виборчого списку “Батьківщини”, яку склали Юлія Тимошенко, Сергій Тарута, Валентин Наливайченко, Сергій Соболев та Олена Кондратюк.
Також лідер «Батьківщини» запропонувала партіям «Слуга народу та «Голос» об’єднати зусилля, щоб не дозволити представникам старого корумпованого режиму пройти до парламенту через мажоритарні округи.

«Нам потрібно стати ініціаторами об’єднання. Справжні демократичні сили, які можуть прийти в парламент, – «Батьківщина», «Слуга народу», «Голос» – повинні об’єднати свої сили, щоб не дати можливості перемогти на мажоритарних округах мастодонтам корумпованого режиму, що діяв 5 років і який зараз впав», – сказала Юлія Тимошенко.

«Змінитися реально мусить все. Тільки наше спільне об’єднання може унеможливити прихід до парламенту тих, хто за його лаштунками, роздаючи гроші і преференції, проводити свої лобістські рішення», – наголосила лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко висловила впевненість, що розроблений найкращими вітчизняними фахівцями «Новий курс України» стане основою коаліційної угоди для прихильників змін у новому парламенті. Це дозволить дати реальний результат вже за 100 днів, переконана політик.

«Ми йдемо на вибори не лише з чіткою програмою, але і з програмою на 100 днів. Результат за 100 днів», – сказала Голова партії і зауважила, що ця програма буде, як календар, щоб люди могли відзначити всі зміни.
«Наша команда налаштована в новому парламенті йти в сильну коаліцію з новим президентом і з іншими демократичними проєвропейськими силами. Ми готові запропонувати новій коаліції план дій і зробити все, щоб він став реальністю», – сказала вона.

Лідер «Батьківщини» також зазначила, які результати мають бути за 100 днів.

«Зупинення падіння економіки, припинення терору над підприємцями, зведення до мінімуму корупції, тому що ми плануємо ухвалити новий податковий кодекс. Ми зробимо все, щоб за ці 100 днів розпочалась масштабна перебудова  грошово-кредитної політики. Ми покладемо край кредитам по 20% річних, покладемо край недоступності кредитам для нашої економіки. Підняти пенсії та зарплати, переглянути бюджет,  повернути молоді те, що в них забрали, – допомога на дитину. У ці 100 днів ми ухвалимо закон про страхову медицину. Це наші невідкладні першочергові дії», – підсумувала лідер «Батьківщини» і додала, що у перші 100 днів люди відчуватимуть зміни щоденно.
Щодо головного питання, яке хвилює українців в ці дні, то Юлія Володимирівна запевнила, що про мир не має означати капітуляцію перед агресором.
«Важливо зробити так, щоб наша команда в парламенті не допустила в мирних переговорах за повернення Криму і Донбасу будь-якої капітуляції або применшення українських національних інтересів. Щоб ніколи і ніхто не зміг підторговувати нашим Кримом», – сказала вона.

Юлія Тимошенко також запевнила: «Батьківщина» зробить неможливе для того, щоб найближчим часом обміняти заручників військовополонених, політв’язнів – «всіх на всіх» – і дати Україні віру, що це можливо».

«Я точно знаю, що у нас буде мир, у нас буде успішність і у нас будуть щасливі люди!  І я хочу попросити вас, щоб ми працювали не за парламентські вибори, а за справжні, реальні результати, які мусить отримати кожна людина», – підсумувала лідер «Батьківщини».