ЗБЕРЕЖЕМО МИР І СПОКІЙ У НАШОМУ ДОМІ

Заява Дніпропетровської обласної організації ВО «Батьківщина»

9 травня у Дніпрі сталася надзвичайна подія, яка вимагає невідкладного реагування з тим, щоб подібне більше ніколи не повторилося. Адже під прикриттям вшанування пам’яті ветеранів Другої світової війни були влаштовані провокаційні дії за участі пріснопам’ятних “тітушок», які напали на українських воїнів, учасників бойових дій на Донбасі. Це засвідчує, що така провокація готувалася завчасно. Адже цих молодиків, яким доля України глибоко байдужа, звезли з різних регіонів області.

Подібний сценарій у Дніпрі вже застосовувався 26 січня 2014 року, коли «тітушки» так само безкарно розправлялися з мирними людьми за повного потурання з боку правоохоронців. І хоч правоохоронці періодично інформують про хід розслідування тих подій, як бачимо, ні для кого це уроком не стало. Тоді організатором безладу була Партія регіонів, а нині – вже Опозиційний блок з одними і тими ж особами на чолі. І ті самі«тітушки» нікуди й не зникали, а очікували свого часу, коли вони знову будуть затребувані.

Ходу з нагоди вікопомної дати 9 травня у нашому рідному Дніпрі, який став потужним форпостом на шляху російської агресії в Україні у 2014 році, чим ми невимовно пишалися, було перетворено за участі Опоблоку в демонстрацію, спрямовану на мобілізацію проросійських організацій і їх силових можливостей.

Керівництво поліції області і міста виявило повну неадекватність в оцінці даної ситуації і фактично підтримало бойовиків Опозиційного блоку.

Тому ми вимагаємо від керівництва нашої області, держави негайного реагування на те, що сталося в Дніпрі 9 травня 2017 року:

- не тільки звільнити керівництво поліції, а ще зробити глибокий аналіз діям співробітників поліції та УСБУ України у Дніпропетровській області, щоб не допустити подібних провокацій у майбутьньому;

- встановити місця дислокації всіх спортклубів та охоронних фірм, де готують проросійських бойовиків;

- дати глибоку оцінку діяльності в Україні Опозиційного блоку і одного з його лідерів Олександра Вілкула.

Про вжиті заходи вимагаємо публічного звіту перед громадськістю не пізніше, ніж за тиждень. Тільки спільними зусиллями ми зможемо забезпечити мир і спокій у нашому домі – Україні.