«Батьківщина» Дніпропетровщини стала на захист інвалідів праці

Фракція ВО «Батьківщина» у Дніпропетровській обласній раді ініціювала депутатське звернення на адресу голови Верховної Ради та прем’єр-міністра України щодо недопущення прийняття Закону України про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (нова редакція) та інших законодавчих актів України (№ 3663).

На сьогоднішньому пленарному сесійному засіданні обласної ради текст звернення зачитала керівниця фракції Антоніна Ульяхіна.

Депутати Дніпропетровщини привертають увагу до того, що прийняття законопроекту № 3663 загрожує непереборними наслідками для держави Україна та принесе нашому уряду додаткові проблеми та витрати, а інвалідам – моральні страждання.

«Ставка єдиного соціального внеску, починаючи з 2016 року, коли його частка від соціального страхового внеску дорівнювала 14.2657 відсотка, змінюється на 9.3759 відсотка, що значно обмежує інвалідів праці в отриманні страхових виплат та в подальшому приведе їхнє життя за межу бідності», - наголошується у зверненні.

Напередодні сесійного засідання під стінами Дніпропетровської обласної ради та державної адміністрації відбувся мітинг інвалідів праці, значна частина яких прибули з шахтарського Західного Донбасу, стурбовані тим, що законопроект 3663 фактично позбавить їх прав на отримання звичних регресних виплат.

Як наголошують у «Батьківщині» Дніпропетровщини, що сьогодні тема соціального захисту українців набуває особливої гостроти і вимагає об’єднання зусиль громадськості та політиків проти прийняття скандального законопроекту.