«Батьківщина» Кам’янського підтримала земляків у боротьбі проти підвищення тарифів

Кам’янська міська організація ВО «Батьківщина» ініціювала звернення місцевих жителів до Президента України та Прем’єр-міністра.

«Ми, мешканці м. Кам'янське (Дніпропетровська область) наголошуємо, що ситуація щодо підвищення урядом тарифів на газ, тепло та електроенергію, яке викликало збурення людей по всій країні, - критична і вимагає негайних рішень», - такими словами позначена у зверненні його мета.

У зверненні наголошується на тому, що навіть деклароване урядом зниження ціни на природний газ для населення до 6,99 грн. за кубометр з 01.02.2021 р. терміном на два місяці (до закінчення опалювального сезону) не дає можливості українцям розраховуватися за комунальні послуги та призведе до зубожіння людей.

Боляче вдарить саме по камянчанах і те, що вже з 1 січня 2021 року українці мають платити за електрику за підвищеним тарифом, який буде діяти до 31.03.2021року.

«Враховуючи той факт, що у м. Кам'янське 30 % домогосподарств було переведено на електричне опалення, а, крім того, в зимовий період споживання електроенергії з боку населення зростає, такий тариф буде важким тягарем для населення. Навіть із застосуванням «нічного тарифу», витрати одного домогосподарства за спожиту електроенергію зростуть вдвічі. І це ще не остаточна цифра зростання ціни на електроенергію», - наголошується у зверненні.

Тому підтримані «Батьківщиною» кам’янчани вимагають від Президента та Прем’єр-міністра ухвалити рішення про встановлення для населення тарифу на природній газ із підземних сховищ України за ціною закупки – 2, 60 грн. за кубометр, що дозволить миттєво зменшити тарифи втричі, і скасувати постанову Кабінету Міністрів України від 28.12.2020 року, про відміну пільгового тарифу на електроенергію для населення.

Як зазначають у кам’янській «Батьківщині», боротьбу проти підвищення тарифів вони ведуть всіма можливими шляхами. Одним з них є і розповсюдження листівок зі словами Юлії Тимошенко «Пропоную швидкий та ефективний план дій».