«Батьківщина» підтримала об’єднання протитуберкульозних диспансерів Дніпропетровщини

Фракція «Батьківщина» у Дніпропетровській обласній раді підтримала об’єднання протитуберкульозних диспансерів в одну юридичну структуру.

«На позачерговій сесії обласної ради саме об’єднання протитуберкульозних закладів області в одну юридичну структуру стало головним питанням, за яке ми голосували. Чотири заклади приєднали до Криворізького диспансеру. Це необхідно було зробити для того, щоб всі вони мали можливість отримувати фінансування від Національної служби охорони здоровя України. За умовами медичної реформи, Дніпропетровська область повинна подати тільки одну протитуберкульозну структуру, з якою буде укладати договори НСЗУ», - розповідає депутат голова фракції ВО «Батьківщина» в обласній раді Антоніна Ульяхіна.

При цьому приєднані до Криворізького диспансеру КП «Дніпропетровське обласне клінічне лікувально-профілактичне об’єднання» Фтизіатрія «ДОС», КП «Кам’янський протитуберкульозний диспансер ДОС», КП «Обласний дитячий спеціалізований центр ДОС», КП «Дитячий фтізіопульмологічній медичний центр ДОС» залишаться на своїх місцях, будуть працювати та надавати допомогу хворим. Для пацієнтів та лікарів нічого не зміниться.

«Це лише юридичне об‘єднання, а існуючі заклади продовжать функціонувати як філії або окремі відділення по суті однієї лікарні. Це зроблено, аби хворі на туберкульоз не залишилися без медичної допомоги. Екстрена необхідність у об'єднанні закладів полягала в тому, що згідно Державній стратегії розвитку системи протитуберкульозної медичної допомоги кожен регіон має створити єдиний протитуберкульозний заклад, що має статус регіонального фтизіопульмонологічного медичного центру», - наголошують у фракції «Батьківщина» у Дніпропетровській обласній раді.