«Батьківщинівці» Кривого Рогу відзначили День визволення України

Депутатка Дніпропетровської обласної ради від ВО «Батьківщина» Марія Бабенко, лідерка партійців Кривого Рогу Ольга Бабенко разом з групою активістів взяли участь у церемонії покладання квітів до монументу на Братській могилі, у якій поховані 93 воїни, що загинули у боях за визволення Кривого Рогу від німецьких-фашистських загарбників у лютому 1944 року.

Церемонію було приурочено до Дня визволення України від фашистських загарбників, який відзначається 28 жовтня, коли останні з’єднання окупантів були вигнані з території нашої, тоді ще радянської, держави.

Окупація Кривого Рогу тривала 31 місяць, протягом якого окупанти розстріляли 7239 місцевих жителів, 2187 людей було вивезено до концтаборів Німеччини. У місті в цей час діяли 14 підпільних груп і 2 партизанські загони, що постійно здійснювали диверсії шляхом знищення ворожих ешелонів з військовослужбовцями та технікою. Кривий Ріг було звільнено в результаті Нікопольсько-Криворізької операції 22 лютого 1944 року.