«Батьківщинівці» захищають права дітей на Дніпропетровщині

Багаторічний член ВО «Батьківщина», голова Дніпропетровської обласної дитячої громадської організації «Правозахисна спілка «Допоможемо дітям» Микола Кожушко оприлюднив численні факти порушення прав дітей-сиріт, дітей, які залишилися без батьківського піклування, багатодітних родин, матерів - одиначок на Дніпропетровщині.

Як розповідає «батьківщинівець», ними наразі тільки у Дніпрі ініційовано 8 кримінальних проваджень за фактами свавільних дій місцевої влади та різного гатунку шахраїв за фактами заволодіння житлом дітей-сиріт.

Особливий резонанс викликала ситуація з родиною Безсмертних, де один за одним померли батьки, залишивши напризволяще двох дітей, будинком яких відразу заволоділи нечисті на руку спритники.

Судові баталії за цим фактом тривали два роки. Правозахисна спілка «Допоможемо дітям» тепер повідомила, що суди першої та апеляційної інстанцій своїми рішеннями захистили осиротілих дітей. Але їхні опоненти подали касаційну скаргу до Верховного Суду.

Партієць привертає також увагу до вкрай невтішної ситуації із забезпеченням дітей - сиріт житлом. За його свідченням, цього року тільки в місті Покров за рахунок коштів місцевого бюджету для них було виділено дві квартири, а в інших регіонах – повне затишшя.

«У своїй боротьбі ми відчуваємо постійну підтримку Дніпропетровської обласної організації ВО «Батьківщина», для якої захист дітей став одним з головних напрямів діяльності. І це додає нам оптимізму», - зазначає Микола Кожушко.