Депутат від «Батьківщини» стала на захист прав жителів 30-кілометрової зони Запорізької АЕС

Депутат Дніпропетровської обласної ради від ВО «Батьківщина» Олександра Сотула звернулася до жителів Нікополя, Марганця та населених пунктів Нікопольського району, які розташовані у 30-кілометровій зоні Запорізької атомної електростанції.

«Я глибоко стурбована скасуванням нашого законного права на знижку з оплати електроенергії. Люди, які проживають в зоні підвищеного ризику, пов'язаного з діяльністю об'єктів ядерної енергетики, мають право на таку компенсацію, що передбачено Законом України», - наголошує Олександра Сотула у своєму зверненні.

«Батьківщинівка» закликала жителів 30 - кілометрової зони Запорізької АЕС підписати електронну петицію нікопольського міського голови Олександра Саюка на ім'я Президента України з приводу відновлення пільг з оплати електроенергії.

Олександра Сотула повідомила, що на найближчу сесію обласної ради фракція «Батьківщина» готує проект рішення про звернення до вищих органів державної влади з вимогою відновити порушені права жителів України на пільги з оплати електроенергії. Також партійці готують проект рішення про Звернення до обласних рад Запорізької, Миколаївської, Хмельницької, Волинської та Рівненської областей, де знаходяться населені пункти «зон спостереження» українських атомних електростанцій.

В офісі нікопольської міської організації ВО «Батьківщина» організовано постійний прийом громадян з метою надання допомоги тим з них, які самостійно не змогли підписати електронну петицію.