Депутатка від «Батьківщини» опікується дітьми — сиротами

Депутатка Дніпропетровської обласної ради від ВО «Батьківщина» Олена Плахотнік відвідала комунальний заклад освіти «Саксаганський навчально-реабілітаційний центр» Дніпропетровської обласної ради».

Батьківщинівка» передала для дітей, які там виховуються і навчаються, необхідні матеріали для розвитку їхніх творчих здібностей, та фрукти.

Олена Плахотнік поспілкувалася з членами педагогічного колективу, з якими обговорили питання подальшої співпраці.

Історія цього закладу освіти бере початок з 1962 року, коли в мальовничому селі Саксагань тодішнього П’ятихатського району Дніпропетровської області дитячий будинок, у якому виховувалися діти-сироти післявоєнних років, було реорганізовано у допоміжну школу-інтернат. Навчальний заклад розміщувався у восьми пристосованих приміщеннях, два з яких в минулому були панськими маєтками.

У 1996 році було знесено кілька старих будівель, замість яких збудовано і введено в дію триповерхову будівлю, яка дотепер є окрасою села Саксагань.

У 2014 році рішенням Дніпропетровської обласної ради назва навчального закладу була змінена на комунальний заклад освіти "Саксаганський навчально-реабілітаційний центр" Дніпропетровської обласної ради". Сьогодні тут мають можливість навчатися, виховуватися та отримувати реабілітаційні послуги близько ста дітей.