Депутатка від «Батьківщини» підтримує систему професійної освіти

Депутатка Дніпропетровської обласної ради від ВО «Батьківщина» Олександра Сотула провела погоджувальну зустріч в державному навчальному закладі «Міжрегіональне вище професійне училище з поліграфії та інформаційних технологій».

Головною темою обговорення став початок процедур створення Наглядових (піклувальних) рад у навчальних закладах у відповідності зі ст. 29 Закону України «Про освіту». Вони мають сприяти вирішенню перспективних питань розвитку, залученню фінансових ресурсів для забезпечення його діяльності з основних напрямів діяльності, налагодженню співпраці з органами державної влади та місцевого самоврядування, науковою спільнотою, громадськими організаціями, юридичними та фізичними особами.

Олександра Сотула очолює піклувальну раду саме в державному навчальному закладі «Міжрегіональне вище професійне училище з поліграфії та інформаційних технологій» і в своїй депутатській діяльності приділяє постійну увагу темі функціонування і розвитку професійної освіти на Дніпропетровщині в цілому. У ході погоджувальної зустрічі велику увагу приділили темі механізму розробки Положення про піклувальну раду навчального закладу. Спільно визначилися, що це має бути консультативно-дорадчий орган, покликаний всіляко сприяти розвитку училища, зокрема, контролювати якість освітніх послуг, стежити за виконанням бюджету та залучати додаткові кошти на розвиток.