Надзвичайна подія у Миколаївці: кілька десятків осіб оточили приміщення ТВК, яка зафіксувала вражаючу перемогу «Батьківщини»

Сьогодні зранку надзвичайна ситуація виникла у селі Миколаївка тепер вже колишнього Васильківського району на Дніпропетровщині.

Кілька десятків осіб намагалися увірватися до приміщення розташованої тут територіальної виборчої комісії. Але це їм не дозволяють зробити співробітники поліції, які оточили будівлю.

У цьому невеликому селі базується територіальна виборча комісія, яка займалася підрахунком голосів на виборах до Миколаївської ОТГ, районної та обласної рад. Результати голосування не надавали жодних підстав для дискусій. На виборах до ОТГ впевнено перемогла «Батьківщина», яка виборола 9 депутатських мандатів з 22-х, залишивши позаду партії «За майбутнє», «Опозиційна платформа «За життя» (по 5 мандатів), «Слуга народу» (2 мандати).

Не менш вражаючих результатів досягла «Батьківщина» і на виборах до обласної ради, отримавши підтримку 889 виборців з 2475-и тих, що проголосували. 772 голоси отримав і депутат від нашої політичної сили попередніх скликань, шанований на Васильківщині фермер Віктор Дубовик.

Однак вчора увечері до приміщення ТВК, де знаходилися декілька жінок-членкинь комісії, увірвалися до десятка агресивно налаштованих молодиків, які висловлювали своє незадоволення результатами голосування. Вони не приховували, що представляють кандидата у депутати обласної ради від однієї з парламентських партій, який отримав всього - навсього 7 голосів, а сама репрезентована ним політична сила – 77. Члени комісії терпляче намагалися їх вгамувати поясненнями про те, що перерахувати голоси їх може зобовязати тільки суд, але їхні зусилля виявилися марними… Сьогодні зранку ситуація загострилася до непередбачуваного при тому, що саме висуванка згаданої вище партії Надія Олефірова є головою місцевої ТВК.

Наразі інцидент вичерпано. Представники "Батьківщини", які прибули на місце подій, переконали осіб, що агресивно вимагали перерахунку, в законності перемоги нашої політичної сили.