Олександра Сотула

Сотула Олександра Федорівна народилася на Тернопільщині в багатодітній сімї робітників.

Має дві повних вищі освіти: - Донецький державний комерційний інститут та Дніпропетровський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України за спеціальністю «Державне управління» та здобула кваліфікацію магістра державного управління.

Приватний підприємець. Має двадцятирічний стаж роботи. Громадський діяч та меценат, засновник обласної громадської організації «Центр захисту життя і сімейних цінностей».

Заступник голови Дніпропетровської обласної організації ВО «Батьківщина» по роботі з депутатами всіх рівнів та громадськими організаціями.

Депутат Дніпропетровської обласної ради, член фракції ВО «Батьківщина».

Член партії ВО «Батьківщина».

Помічник-консультант на громадських засадах народного депутата України Івченка В.Є.

Голова Нікопольської міської організації ВО «Батьківщина».

Олександра Федорівна активно займається громадською роботою з 2010 року, член правління міської організації «Промисловців і підприємств», член правління міської організації «Бізнес-клас».

В березні, 2020 року, коли в країні було оголошено карантин, на базі Дніпропетровської обласної організації ВО «Батьківщина» утворили Штаб «Батьківщина» з надання допомоги незахищеним верства населення та особам, які опинилися в складних життєвих обставинах під час карантину, введеного для запобігання розповсюдження коронавірусу COVID-19, який очолила Олександра Федорівна.

Олександра Федорівна нагороджена відзнаками голови обласної державної адміністрації «За багаторічну плідну працю, високий професіоналізм, відданість справі та вагомий особистий внесок у громадське життя області», нагрудним знаком «За розвиток регіону», медаллю «За особисті заслуги та значний внесок у розбудову Дніпропетровської області», почесними грамотами Дніпропетровської обласної ради.