Схема зниження тарифів від Тимошенко реальна, – експерт

Запропонована лідеркою «Батьківщини» Юлією Тимошенко схема зниження тарифів для населення – цілком реальна для втілення та чітко прорахована. По суті, закон Тимошенко про дешевий газ прописує алгоритм дій, щоб цей газ не йшов «наліво».

«Проста цифра, яка не сподобається «Нафтогазу», Коболєву й Вітренку. Укргазвидобування видобуває 13,5 мільярдів кубічних метрів газу. За даними операторів, минулого року населення спожило 8,2 мільярда. Теплокомуненерго для виробництва тепла, гарячої води треба ще 4,5 мільярди, це з запасом. Разом – 12,7. Тобто все сходиться», – зазначив експерт.

За його словами, законопроєкт Тимошенко також цілком реальний щодо ціни на газ для населення. Про запропоновані владою спекулятивні 6,99 гривень не йдеться й близько.

Нагадаємо, лідерка «Батьківщини» подала законопроєкт №4680, який у разі ухвалення дозволить вирішити тарифну кризу і знизить ціну на газ для людей утричі.