Створений у Кривому Розі за підтримки «Батьківщини» «Комітет захисту землі» підтримав ідею всеукраїнського референдуму

Криворізька міська організація ВО «Батьківщина» спільно з фермерськими та сільськогосподарськими об'єднаннями, а також з представниками бізнесу, створила «Комітет захисту землі».

Першим заходом Комітету став круглий стіл, у ході спілкування за яким йшлося про те, що сьогодні уряд взяв курс на повне обезземелення українських громадян. І йдеться не тільки про прагнення скупити у селян за копійки чорноземи в інтересах транснаціональних корпорацій, а й про позбавлення права на землю жителів міст. Адже хочуть відібрати право на 2 гектари, які може отримати будь-який громадянин України, незважаючи на те, живе він в селі чи місті.

Скасовується поняття «особливо цінні землі», що дозволить розпродавати наше національне надбання - ліси, водойми, природні заповідники. Дозволяється знімати верхній родючий шар грунту та продавати його за кордон.

До того ж уряд просуває пропозиції про позбавлення українців права постійного користування земельними ділянками, в тому числі й городами, вже позбавили селян права обирати шляхом голосування свої сільради та сільських голів - замість цього зверху призначають старост і «смотрящих» за тим, як у людей забирати їх землі.

«Саме тому ми, ВО «Батьківщина», об'єдналися з фермерами, селянами та землевласниками, щоб разом ініціювати референдум за народною ініціативою, на який буде винесено питання заборони розпродажу сільськогосподарської землі», - наголосила лідерка «батьківщинівців» Кривого Рогу Ольга Бабенко.