Це не просто втрата, а непоправний удар. Юлія Тимошенко та дніпропетровська "Батьківщина" висловлюють свої співчуття близьким Олександра Дегтярьова та всьому українськуому суспільству

Звістка про смерть гендиректора КБ «Південне» Олександра Дегтярьова вражає кожного з нас. Адже ми так несподівано, нечувано рано втратили не просто людину, а людину з великої літери, керівника державного масштабу, на управлінському таланті якого базується сила і велич України.

Олександр Вікторович був талановитим організатором, блискучим професіоналом, взірцем самовідданого служіння Вітчизні. Його відзначали життєвий досвід, відповідальність, компетентність, та вміння організувати результативну командну роботу.

КБ «Південне» було під його керівництвом насамперед перспективою, гарантією продовження всесвітньої слави творців українських ракет. Адже він, як ніхто інший, усвідомлював, наскільки важливо інтегрувати Україну в глобальну роботу з розширення можливостей людства в космосі. І присвятив цьому все своє життя.

Тому, вшановуючи світлу память людини такого масштабу, ми повинні усвідомити те, наскільки великої втрати зазнали. Страшну рану від такої втрати словами загоїти важко і важко знайти слова втіхи, але світлі спогади про Олександра Вікторовича мають стати сильнішими за смерть.

Передчасна смерть Олександра Дегтярьова – це непоправна втрата для його рідних, близьких, друзів, колег, усього українського суспільства.

Світла память і найщиріші співчуття у цей скорботний час. Сумую разом з вами!

Юлія Тимошенко

Його добрі справи мають стати сильнішими за смерть

Важко знайти слова втіхи, коли зупиняється серце настільки масштабної людини, якою був Олександр Дегтярьов. Був не лише для свого колективу, а й всієї України. Адже розробки КБ «Південне» відомі в усьому світі.

Наскільки ця людина має велику духовну силу, ми особливо пересвідчилися у справді буремному 2016 році. Тоді багаторічного, без жодних перебільшень, успішного керівника КБ Олександра Дегтярьова Державне космічне агентство України віроломно звільнило з посади. Але проти цього повстав колектив, повстали всі ми. І справедливість перемогла. Повернення Олександра Дегтярьова на свою посаду вселило насамперед дух впевненості у майбутньому всесвітньовідомого КБ, а з тим і всієї української ракетно - космічної галузі.

І ось тепер нас спіткала така жорстока втрата людини, яка мала б ще довго жити і творити. Нехай світла память про Олександра Дегтярьова залишиться у наших серцях, а Бог подарує йому вічне життя і спокій!

Дніпропетровська обласна організація

ВО «Батьківщина»