Юлія Тимошенко з робочим візитом відвідала Новомосковщину

Лідерка найстаршої парламентської фракції ВО «Батьківщина» Тимошенко Юлія Володимирівна відвідала Новомосковщину. Юлія Тимошенко об’їхала ковідні лікарні в Новомосковському районі, зокрема: центральну районну лікарню, центральну міську лікарню в м. Новомосковськ та амбулаторію в смт. Губиниха.

В Новомосковській центральній районній лікарні Юлію Володимирівну зустрічали генеральний директор закладу Михайлюта В.В., представники Новомосковської районної ради та громадськість. Щодо основних проблем, що потребують негайного вирішення: дефіцит фінансування близько 15 млн грн щорічно в зв’язку з передачею закладу на баланс Губиниської ОТГ та кадрова криза, яка полягає у низьких заробітних платах медпрацівників, які відмовляються йти працювати за професією. Вадим Вікторович Михайлюта провів екскурсію для нардепки, познаймив Юлію Володимирівну з працівниками, надав оперативну інформацію щодо конкретної проблематики медзакладу. Зі свого боку Юлія Тимошенко пообіцяла сприяти вирішенню питання щодо збільшення фінансування НЦЗУ для Новомосковської центральної районної лікарні.

Наступною Юлія Тимошенко відвідала Центральну опорну лікарню по боротьбі з COVID-19 в м.Новомосковськ. Спілкуючись з медичним персоналом з’ясувалося, що поки ще не всі лікарні в Україні дійсно мають достатню кількість кисневих концетраторів, а діючі медичні протоколи необхідно змінювати, проте начмед центральної лікарні, Романова Лариса Петрівна, висловила вдячність місцевому осередку ВО «Батьківщина» в допомозі з протидією COVID-19.

В амбулаторії в селищі Губиниха основною проблемою є необхідність ремонту покрівлі.

Варто зазначити, що спільною в усіх лікарнях була проблематика недостатнього фінансування, що не дає можливості збільшити заробітну плату лікарям, забезпечити у достатньому обсязі витрати на медикаменти, обслуговування та повірку обладнання, закупівлю нового обладнання, ремонт приміщень тощо. Юлія Тимошенко подякувала медичному персоналу за сумлінну працю, добросовісне виконання своїх обов’язків. «Моя мета – зібрати всі болі, всі негаразди, всі провали, щоб узагальнити все в одну серйозну систему пропозицій для протидії коронавірусу», – зазначила Тимошенко.

Оглянувши медичні заклади та отримавши зворотній зв’язок від працівників лікарень, пацієнтів, Юлія Тимошенко зустрілася з активом партійної організації Новомосковська та Новомосковського району. У своїй промові лідерка «Батьківщини» відзначила досягнення керівника округу від ВО «Батьківщина» Скакуненко Віталія Володимировича та поділилася досвідом щодо діалогу з громадою, навела фокус, окреслила найближчі плани та задачі.