Життя триває: навіть в революційний час є місце для благодійності

3 грудня, волонтери Всеукраїнської благодійної організації «Волонтерське об'єднання «Крила» та представники громадської організації «Батьківщина молода» за підтримки народного депутата України Дениса Дзензерського відвідали Дитячу міську клінічну лікарню № 6 у Дніпропетровську.

Тут за життя і здоров'я десятків дітей щодня бореться медперсонал установи, оточуючи малюків своїм теплом, увагою і турботою. Постійної допомоги та підтримки потребують десятки недоношених малюків у важкому стані, діти- сироти, покинуті батьками крихітки. Їх головна потреба – звичайно ж, материнська любов та піклування, але її навряд чи зуміє хто-небудь заповнити. У силах волонтерів – допомога матеріальна та організаційна.

«Важко виразити словами ті почуття, які відчуваєш, дивлячись на маленьких беззахисних істот, які хоробро б’ються, незважаючи ні на що, за право жити у цьому світі, на трепетне ставлення медперсоналу лікарні до кожного свого пацієнта . Разом із Денисом Дзензерським ми хочемо надати цим діткам посильну допомогу і закликаємо всіх небайдужих приєднатися до нашої ініціативи, подарувати часточку добра і свого тепла», - розповідає голова правління ВБО« ВО «Крила » Ярослава Токар.

Сьогодні волонтери завітали до лікарні не з порожніми руками – вони привезли суміші для харчування немовлят і одноразові підгузки. У планах – збір добровільної допомоги, одягу та іграшок.

«Ми плануємо продовжувати наше співробітництво з дитячою лікарнею, - говорить голова ГО «Батьківщина молода» Тетяна Корнійчук , - і будемо вдячні всім, хто відгукнеться і допоможе у зборі речей».

Того ж дня в Дніпропетровській Спеціальній ЗОШ для дітей із наслідками поліомієліту та ДЦП відзначили Міжнародний день інвалідів.

У цей особливий день слова подяки колективу та слова підтримки вихованцям школи висловив народний депутат України Денис Дзензерський, який систематично підтримує даний заклад .

У його вітальному слові було зазначено про неоціненний внесок педагогів, вихователів та трудового колективу в розвиток дітей із обмеженими можливостями. «Завдяки вашим зусиллям, діти із особливостями оточені увагою та турботою, життєво необхідною для гармонійного розвитку та самореалізації. На жаль, близько 10 % населення планети – інваліди, і з кожним роком ця цифра зростає. Люди з функціональними обмеженнями мають особливі потреби і протягом життя стикаються з різними труднощами – як побутовими , так і соціальними. І наш обов'язок – максимально полегшити їх, нівелювати будь-які обмеження і побудувати світ, рівний для кожного » , – зазначив він.

Учні школи-інтернату підготували святковий концерт, який нікого не залишив байдужим. Діти виконували запальні пісні та читали вірші. У подарунок від нардепа молоді люди отримали солодкі набори, а трудовий колектив – квіти.

«Такі свята важливі, щоб діти знали, що у них є друзі. Сьогодні їм подарували свято доброти і людських почуттів . Це необхідно, щоб зі школи діти виходили хорошими, добрими. Сьогодні Міжнародний день інвалідів, а всі наші вихованці є дітьми з обмеженими можливостями, тому вкрай важливо підтримати їх, подарувати турботу, любов. Сьогодні нас у черговий раз підтримали люди, які постійно допомагають нам, нашим дітям і нашій школі. Ми вдячні їм за те, що кожного разу вони приїжджають до нас з душею і теплом», – сказала директор спеціальної школи для дітей з наслідками поліомієліту та ДЦП Людмила Мусієнко.

Цей день покликаний привернути увагу суспільства до проблем інвалідів , захисту їх гідності, прав і благополуччя.

Денис Дзензерський у своїй діяльності приділяє особливу увагу підтримці дітей та молоді з обмеженими можливостями, реалізуючи програми, спрямовані на виховання, освіту і соціальну адаптацію даної категорії людей.