Зверненя до Президента Федерації Боксу України В.С. Продивуса

Шановний Володимире Степановичу !

Я, як депутат Дніпропетровської обласної ради та керівник опозиційної депутатської фракції «Батьківщина», вимушена звернутися до Вас з наступним.

Сьогодні у нашій країні склалася надзвичайно напружена ситуація. Після того, як влада перекрила нашій державі шлях до цивілізованого життя, зробивши все для того, щоб не підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом у Вільнюсі, чаша народного терпіння переповнилася. У Києві, інших містах України люди, скориставшися своїм конституційним правом на мирні зібрання, вийшли на вулиці і майдани з тим, аби висловити свою незгоду з таким підсумком довгоочікуваного саміту у столиці Литви.

Цим українці засвідчили, що вони у своїй більшості за європейський шлях розвитку нашої держави.

На фоні цих історичних подій, влада вдалася до ганебних провокацій та зухвалих нападів на мирних активістів Євромайданів!

Так, в ніч з 25 на 26 листопада 2013 року людьми спортивної статури було вчинено розгром наметового містечка на Європейській площі м. Дніпропетровська.

Ввечері у неділю 1 грудня 2013 року біля центрального міського залізничного вокзалу в місті Дніпропетровську відбувся зухвалий напад та побиття людей, які збиралися їхати на Євромайдан до міста Києва. Серед постраждалих опинилися, зокрема, і депутати районних у місті Дніпропетровську рад.

В результаті цих нападів та погромів активісти, здебільшого молодь, отримали значні тілесні ушкодження.

Особливо вражає той факт, що нападники є професійними спортсменами, які діють с особливою жорстокістю та зухвалістю, наносячи професійні удари беззахисним людям.

Люди стурбовані та не можуть зрозуміти, чому спортсмени приймають участь в цих побоїщах.

Адже, спортсмени Дніпропетровщини завжди гідно відстоювали честь нашої області, як на всеукраїнському рівні, так і на міжнародній арені.

Всіх спортсменів, особливо членів великої боксерської родини, об'єднує любов до красивого спорту чесних, сильних та мужніх.

З огляду на вищевикладене, керуючись положеннями Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», прошу Вас на рівні федерації провести роботу щодо недопущення втягування спортсменів до брудних владних провокацій, а у разі виявлення таких фактів негайно інформувати правоохоронні органи та громадськість.

Про результати розгляду звернення прошу письмово повідомити мене в передбачені законом строки.

З повагою до Вас,

Депутат А.М. Ульяхіна